Начало / Икономика / Отдават под наем части от имоти публична общинска собственост в детски градини и училища

Отдават под наем части от имоти публична общинска собственост в детски градини и училища

Да се проведе публичен търг с тайно наддаване за отдаване по наем за срок от 5 години на части от имоти – публична собственост в детски градини и учебни заведения за провеждане на допълнителни учебни занимания, гласува Общинският съвет на Плевен.

Методични кабинети в три детски градини в града – ДГ „Щастливо детство“, ДГ „Пролет“ и ДГ „Еделвайс“, ще се ползват за провеждане на занимания по шах, част от физкултурния салон в ДГ „Иглика“ – за провеждане на занимания по футбол, а методичният кабинет в ДГ „Надежда“ – за занимания по спортни танци. Класна стая в НУ „Христо Ботев“ – Плевен, ще може да се ползва пък за провеждане на допълнителни занимания по английски език.

Ползването на посочените общински помещения в учебните заведения от спечелилия съответната процедура наемател, не може да пречи или ограничава учебните дейности в учебното или детско заведение, е записано още в решението на местния парламент. Със същото решение Общинският съвет възлага на кмета на Общината да назначи комисия, която да организира и проведе процедурите и да сключи договор със спечелилите участници.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...