Акценти
Начало / Образование / Отворена е платформата за кандидатстване по проекта „Твоя час“

Отворена е платформата за кандидатстване по проекта „Твоя час“

Електронната платформа, чрез която училищата и външните лектори и организации ще кандидатстват по проекта „Твоят час“, вече е отворена, информират от пресцентъра на Министерство на образованието и науката.

По този проект са предвидени 140 млн. лв. за повишаване на мотивацията за учене на децата и преодоляване на образователни дефицити. До средата на октомври  училищата трябва да се регистрират, след което да опишат услугите, които предлагат и търсят. За целта ръководствата им трябва да се допитат до децата за желаните извънкласни дейности или да определят кои деца имат нужда от допълнителна подкрепа.

Паралелно с регистрацията на училищата в електронната платформа ще върви и вписване на външни лектори, читалища, културни институции, неправителствени организации, спортни школи или треньори и др.

Предвижда се всички училища в страната да се включат в проекта като всяко от тях ще получи средно по 24 000 лв. Ръководители на извънкласни групи ще получават по 12 лв. на час. Училищата трябва да планират до 85 часа за дейности по интереси и до 75 часа за преодоляване на образователни дефицити. Всяко дете ще може да се включи в повече от една дейност по интереси.

 Повече информация може да получите ТУК.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...