Акценти
Начало / Спорт / Отборът по авиомоделизъм на град Левски е втори в крайното годишно класиране

Отборът по авиомоделизъм на град Левски е втори в крайното годишно класиране

авиомоделизъм-ЛевскиОтборът по авиомоделизъм на град Левски заема второ място в крайното класиране по проведени състезания през годината. Теодор Топалов е вицешампион с автомодел със стандартен ел.двигател, а Мирослав Русев е републикански шампион с модел мащаб 1:12 и трети с автомодел с ограничен ел.двигател, съобщи председателят на Автомоделен клуб – Левски, Пламен Пенчев.

Златен медал спечели Метин Ахмедов за планер пускан от ръка, златен медал има и Аркан Адемов за планер, като той  участва и в евро челинч къп.

На Трето място се класира Стефан Стефанов – трeнкорд, който с  всяко участие показва по-добри резултати. Денислав Топалов е  втори с модел – ластичен двигател.

Aviomodelisti_3-Левски

Клубът по моделизми бе домакин на кръг от Световната купа за свободно летящи авио модели. Само 8 секунди не достигнаха на Мирослав Мандичев да я спечели в конкуренцията на участниците от Германия, Румъния, Македония и България, но той затвърди позицията си в националния отбор.
От началото на учебната година в ОУ ”Хр. Ботев” в с.Българене се обучават ученици по авиомоделизъм от различни възрастови групи, които проявяват интерес и желание в изработването на учебните модели.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...