Акценти
Начало / Спорт / Отборът на „Черно море Порт” победи „Спартак” с 10 точки разлика

Отборът на „Черно море Порт” победи „Спартак” с 10 точки разлика

баскет

Гостуващият в зала „Балканстрой” отбор на „Черно море Порт” – Варна се наложи тази вечер над домакините от „Спартак” с разлика от 10 точки. Печеливша за „моряците” се оказа втората четвърт на двубоя, когато те дръпнаха с 10 точки и успяха да запазят преднината си през второто полувреме с отлична игра в нападение и в защта. Така отборът от нашия град записа втора поред загуба в надпреарата и продължава да е в дъното на таблицата на временното класиране на мъжката Национална баскетболна лига.

Домакините започнаха мача твърде плахо. Заради работния ден или, може би заради разгромната загуба миналата седмица, публиката в залата бе по-малко от предишните мачове на „Спартак”. След първоначалната размяна на кошове, по-стабилни бяха гостите от Варна и с играта си те дръпнаха напред в резултата. Това накара треньора Цветан Антов да направи няколко смени на титулярите, започнали мача, и това доведе до лека стабилизация. В игра влезе и капитанът Илия Станков, като целта бе ясна, да сработи „запазената марка” на домакините – стрелбата от далечно разстояние. Благодарение на трите точки на Симеон Ценов в последните секунди на първата четвърт, резултатът на светлинното табло стана 15:14 в полза на „Спартак”, а в краткото прекъсване Антов имаше възможност за корекции в играта на петорката.

С подновяването на играта обаче, гостите от Варна пресираха съперника си и с отлична игра в нападение успяха отново да дръпнат в резултата. Защитата на „спартаковци” се пропука и на полувремето те губеха с 31:42 точки.

Второто полувреме на двубоя започна с видима стабилизация в тима на домакините и явното им желание да стопят преднината на съперника. Гостите от морската ни столица пък бяха решени да отстояват преднината си от десетина точки, които натрупаха до почивката и противодействаха на атаките на домакините, реализирайки при всеки кош от страна на плевенчани. Така след 30 минути игра „Спартак” бе реализирал нови 20 точки за актива си, а „Черно море Порт” – 19, и преди началото на заключителната четвърт резултатът бе 51:61 точки.

През последните 10 минути на мача играта бе изключително оспорвана и донесе много емоции за публиката. Кошовете се редуваха, за да дойде края при резултат 73:83 точки.

За домакините Алвин Етилопи записа 18 точки, а Цветослав Острев вкара 16.

За гостите Милян Пупович реализира 27 точки, а с 23 се включи Симеон Илиев.

Текст Иво Тодоров

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...