Акценти
Начало / Общество / Отборът на СУ „Васил Априлов” –  Долна Митрополия с престижно класиране в националното състезание за млади огнеборци

Отборът на СУ „Васил Априлов” –  Долна Митрополия с престижно класиране в националното състезание за млади огнеборци

Представителният отбор на област Плевен – отборът на СУ „Васил Априлов” – Долна Митрополия, се класира на престижното четвърто място в XIV Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, което се проведе на 19 и 20 септември в град .Бургас. В състезанието участваха 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора.

Състезанието, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” премина в две части – теоретична и практическа. В теоретичната част бяха включени въпроси за природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективните средства за защита, оказването на първа медицинска помощ и сигнализиране на Единния европейски номер за спешни повиквания 112. В практическата част участниците демонстрираха своите умения и бързина за действие при земетресение, наводнение, пожар, химически аварии и оказване на първа помощ на пострадал.
В крайното класиране представителният отбор на област Плевен – ученици от СУ „Васил Априлов” – Долна Митрополия с ръководител Росица Георгиева зае 4-то място, само с една точка разлика от третия в класирането.

До националния кръг на състезанието отборът от Долна Митрополия стигна след успешно представяне и класиране на първо място в регионалното състезание.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...