Акценти
Начало / Последни новини / Отборът на „Спартак Плевен XXI“ четвърти  на Държавното първенство за сеньори и сеньорити  

Отборът на „Спартак Плевен XXI“ четвърти  на Държавното първенство за сеньори и сеньорити  

 

От 8 до 10 юли  в Червен Бряг се проведе Държавното отборно първенство за сеньори и сеньорити. Отлично се представиха мъжкият и женският отбор на  „Спартак Плевен XXI“. Като мъжете, при много силна конкуренция,  бяха на крачка от медалите.

В първенството се включиха 7 отбора, съставени от трима състезатели и една резерва, и  играха по системата „Всеки срещу Всеки“. Плевенчани са традиционен участник на тези първенства. За радост или за беда плевенският отбор е винаги с  най-голяма средна възраст. По регламент възрастовото ограничение за мъжете е над 60 години. На втора и трета дъска на  „Спартак Плевен XXI“ играха и този път дългогодишните титуляри  Николай Ненчев (на 85 години), който и тази година бе най-възрастният участник на първенството  и Иван Василев (76 г.). На първа дъска се включи Цако Иванов, който от тази година има право да играе в тази възрастова група..Това усили значително отбора. В първия кръг бе победен с 2:1 от отбора на домакините „Михаил Тал“. Последва равен мач с „Виктори“ (Благоевград). В третия кръг плевенчани доста затрудниха бъдещия победител – отбора на ЦСКА. С двама международни майстори „армейците“ с мъка се добраха до равен мач, който се оказа и единствена загубена точка за тях. Последва минимална загуба с 1:2 от „Дебют“(Оряхово). До този момент отборът на „Спартак Плевен XXI“ твърдо стоеше на второ място. В петия кръг плевенчани изненадващо се препънаха и загубиха с 1:2 от последния в класирането –  „Радецки“(Козлодуй). Така в последния кръг на плевенчани им трябваше убедителна победа срещу „Спорт и Здраве“(Ямбол). Отлично в този мач се включи резервата Ташко Христанов, който замени  Цако Иванов и постигна бърза победа на трета дъска. На първа дъска Николай Ненчев постигна реми, но за съжаление добре играещият до този момент Иван Василев загуби на втора дъска. Така мача завърши наравно, а Спартак Плевен XXI“ финишира четвърти. Това е ной-добро класиране на отбора до този момент.

Победител е отборът на ЦСКА,  следвани от „Дебют“(Оряхово).и „Спорт и Здраве“(Ямбол).

 Женският отбор в състав Цветана Петрова и Петранка Стефанова с две загуби и един равен мач остана на четвърто място. Победител е отборът на „Казанлък“.

 За седми пореден път първенството се проведе в Червен бряг, като домакините осигуриха отлични условия за участниците. „Спартак Плевен XXI“  е единственият клуб, участвал с отбори във всичките  проведените до този момент държавни отборни първенства за 2016 г. – мъже,жени,сеньори,сеньорити. В тях плевенчани имат спечелени две четвърти и две шести места.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...