Начало / Последни новини / Отборът на „Спартак Плевен XXI“ –жени се класира в А група

Отборът на „Спартак Плевен XXI“ –жени се класира в А група

Женският отбор на „Спартак Плевен XXI” е вторият плевенски отбор при жените, който спечели право през следващата година да се състезава в елитната А група. От борът в състав Фиде майстор Пламена Андреева , мс Славея Щерева ,мс Милена Стефанова , Вероника Андреева и Гергана Димитрова спечели еднолично първото място в Б група с  убедителен резултат от 6 точки от 6 възможни. Още 1 кръг преди края на първенството стана ясно, че плевенските шахматистки са новият член на елитната ни група , след победи над преките си конкуренти от Виктори Благоевград и Дебют Оряхово. На второ място се класира отбора на Дебют Оряхово (предвождан от съпругата на гм Кирил Георгиев – Емилия Димитрова ,) с 3 точки ,който също ще играе в А група през новият сезон. Победител на 1-ва дъска ,със 100 % резултат е фиде майстор Пламена Андреева от Спартак Плевен XXI.

Така след като и другият плевенски клуб „Плевен XXI“, при своя дебют успя да остане в А-група, то през 2016 година в нея ще има два плевенски отбора, което се случва за пръв път в историята на шаха и е било по силите само на градовете София и Пловдив.

При липсата на куп титуляри мъжкият отбор на Спартак Плевен XXI в състав Стeлиян Георгиев, Михаил Гигов, Радослав Атанасов, Петьо Маринов и Николай Йорданов, раздели 11-12 място в крайното класиране. Липсата на достатъчен игрови опит попречи на плевенските шахматисти да реализират не малкото спечелени позиции.

спартак плевен ХХІ - мъже

Силно плевенско присъствие има в отборите, станали шампиони. В състава на шампиона при мъжете „Абритус:’-Разград на първите три дъски играха гросмайсторите Момчил Николов, който доскоро игра в „Спартак Плевен XXI „,  Красимир Русев, който е състезател на „Спартак Плевен XXI „, но плевенският клуб го преотстъпи за първенството на отбора от Разград и Борис Чаталбашев, който няколко години е председател на „Плевен XXI „

При жените шампион стана „Локомотив“(Пловдив) в който игра Ружка Генова,която е израстнала в Плевен,но от години живее в Пловдив.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...