Акценти
Начало / Спорт / Отборът на СОУ „Яворов” спечели футболния турнир на малки вратички

Отборът на СОУ „Яворов” спечели футболния турнир на малки вратички

отбор - СОУ "Яворов"

След оспорван финален двубой между отборите на СОУ „П. Яворов” и НУ „Св. Св. Кирил и Методий”- Долни Дъбник бе излъчен победителят в тазгодишния турнир по футбол на малки вратички „Освобождение“, който се провежда за 14 път в навечерието на Деня на Освобождението на Плевен. Отборът на СОУ „Яворов” – Плевен успя да се наложи над единствения гостуващ отбор в турнира – този от Долни Дъбник. Мачът между претендентите за първото място беше равностоен. Първото полувреме завърши при резултат 1:1, във второто и двата отбора отбелязаха по още един гол и така се стигна до дузпи. Тук шансът беше на страната на яворовци и при резултат 6:5 те се класираха първи. Второто място остана за отбора на НУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Долни Дъбник.

отбор - Долни Дъбник

На трето място е отборът на СОУ „Стоян Заимов”, четвърти е отборът на СОУ „Иван Вазов”. На останалите места се нареждат отборите на НУ „Отец Паисий”, НУ ”Д-р Петър Берон”, НУ „Патриарх Евтимий”, НУ „Единство”.

отбори участници

Във финалните мачове впечатляващ резултат постигна отборът на НУ „Отец Паисий”, който се наложи с 10 гола над отбора на НУ „Д-р Петър Берон”” и така се класира на пето място.

 За най-добър играч на турнира беше обявен Християн Петров от СОУ „Иван Вазов“.

IMG_1075

А статуетката за най-добър вратар беше присъдена на Георги Лозанов от СОУ „П. Яворов”.

най-добър играч

Турнирът по футбол на малки вратички се организира от Ученическа спортна школа със съдействието на Община Плевен и с подкрепата на Областен футболен съюз.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...