Акценти
Начало / Последни новини / Отборът на СКШ“Спартак Плевен XXI“ е държавен вицешампион за мъже над 50 години

Отборът на СКШ“Спартак Плевен XXI“ е държавен вицешампион за мъже над 50 години

На 19 и 20 октомври в град Червен бряг се проведе държавното отборно първенство за сеньори. Досега първенството се провеждаше  за състезатели над 60 години при мъжете и 50 години при жените.За пръв път от тази година бяха въведени две възрастови групи – над 50 и над 65 години.Участваха девет клуба от страната с отбори, съставени от трима състезатели при мъжете и двама при жените.

Отлично се представи отборът  на „Спартак Плевен XXI“ при мъжете над 50 години. Той победи последователно отборите на „Пловдив“ с 3:0, домакините от „Михаил Тал“ с 2,5:0,5 и в последната среща в пряк двубой за първото място отстъпи на „Виктори“ (Благоевград) с 1:2 .Плевенчани играха в състав мс Емил Шукин, Цако Иванов, Иван Василев и Цвятко Цеков. Майсторът на спорта Емил Шукин бе обявен за най-добър състезател на турнира, след като постигна само победи на първа дъска включително и над бившия шампион на България, международния майстор Валентин Памбукчиян („Виктори“-Благоевград).

При жените над 65 години Цветана Петрова и Веска Докова спечелиха бронзов медал за плевенчани.

Следващото състезание на „Спартак Плевен XXI“ ще е от 31 октомври до 4 ноември в Кранево, където ще се състои Държавното отборно първенство за юноши и девойки.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...