Акценти
Начало / Общество / Отбелязването на 180 години от рождението на Апостола приоритет в дейностите на Сдружение „Артилерия”

Отбелязването на 180 години от рождението на Апостола приоритет в дейностите на Сдружение „Артилерия”

Цялостната дейност на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” в Плевен през тази година ще бъде посветена на делото на Васил Левски във връзка с отбелязване на 180 години от неговото рождение. Това обяви на пресконференция днес председателят на сдружението о.р.подп. Радослав Георгиев. Той представи подробно поредицата от мероприятия, които сдружението ще организира по повод годишнината. Серия от беседи с ученици от Плевен и осемте асоциирани клуба на сдружението в страната ще бъдат посветени на Апостола, като идеята е да бъдат представени по-малко известни факти от неговия живот и се акцентира върху неговите качества като скромност, честност, родолюбие, смелост, обясни Радослав Георгиев. От сдружението вече са подготвили и три специални тетрадки, в които младите хора ще могат да споделят с какво ги привлича личността на Апостола.

През месец февруари ще бъде обявен ученически конкурс за есе на тема „За какво не достигна животът на Апостола”.  А за 18 юли е планиран автопоход до родното място на Васил Левски, където ще е кулминацията на тържествата по повод годишнината от рождението му. Автопоходът ще има пет лъча, организирани от асоциираните клубове в страната.

Сдружение „Артилерия” предвижда да дари на училищни библиотеки книгата „Васил Левски – живот и дейност”, създадена на базата на преразкази на биографията на Левски от ученици.

В дейността на сдружението през 2017 г. важен момент ще заеме и изготвянето на мотивирана оценка на състоянието на националната сигурност и предлагане на мерки за подобряването й, както и подновяване на кампанията за възстановяване на ВВВУ „Георги Бенковски” в Долна Митрополия, каза о.р.под. Радослав Георгиев.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...