Акценти
Начало / Крими / Осъдиха 47-годишен, блудствал с 10-годишна в двора на училище в Пордим

Осъдиха 47-годишен, блудствал с 10-годишна в двора на училище в Пордим

Районна прокуратура – Плевен постигна осъдителна присъда за 47-годишен мъж, блудствал с десет годишно момиченце, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен. Районен съд – Плевен е наложил общо наказание три години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на Севдалин Г. за извършени от него две престъпления: блудство с лице ненавършило 14 – годишна възраст – момиче на десет години и кражба на сумата от десет лева от същата пострадала.

Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу подсъдимия, като в хода на наказателното производство било установено, че на 11.11.2014г. след като употребил значително количество алкохол, Севдалин Г. влязъл в двора на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим. Там той заварил група деца, които си играели в междучасието. Те се изплашили от него и се отдалечили. Подсъдимият, обаче успял да задържи за ръката пострадалата – ученичка в четвърти клас, и започнал да й говори, че е много хубава. Детето се опитало да се отскубне, но не успяло. Тогава Севдалин Г. започнал да я опипва по тялото, като бръкнал последователно в пазвата и панталоните й. Другите деца, след като преодолели страха си, започнали да блъскат обвиняемия, за да пусне пострадалата. В този момент дошли и ученици от единадесети клас на училището, които изгонили Севдалин Г. от двора на учебното заведение.

На следващият ден подсъдимият Севдалин Г. отново срещнал пострадалата, докато тя се прибирала от училище. Момичето силно се изплашило от него, хвърлило раницата си, побягнало и успяло да се скрие зад един ъгъл на близка сграда. Оттам пострадалата видяла как подсъдимият прегледал съдържанието на ученическата й чанта, намерил вътре банкнота от десет лева и я взел. След това хвърлил раницата на земята и си отишъл. Тогава детето се върнало, взело си раницата и се прибрало в къщи.

Освен наложеното му общо наказание три години „лишаване от свобода“, подсъдимият Севдалин Г. ще изтърпи и още едно наказание лишаване от свобода в размер на една година т.к. настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на условна присъда, влязла в сила на 01.03.2012г.

Така подсъдимият Севдалин Г. ще търпи наказание общо четири години при първоначален строг режим.

С оглед обстоятелството, че на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно, с определение на съда, на същия е наложена мярка за неотклонение „задържане по стража“. Мярката за неотклонение е наложена на основание чл. 309 от НПК с цел осъденото лице да не се укрие от изтърпяване на наложеното наказание.

Севдалин Г. е бил задържан и приведен в Затвора – гр. Плевен директно от съдебната зала.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – гр. Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...