Акценти
Начало / Крими / Осъдиха родителите на двама малолетни, допуснали съвместно съжителство на децата си

Осъдиха родителите на двама малолетни, допуснали съвместно съжителство на децата си

Семействата на двама непълнолетни бяха осъдени от Окръжен съд – Плевен, заради съвместното съжителство между децата им. С присъда от 13.10.2015 г. състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия П.Я.И. за виновен в това, че на неустановена дата през периода 01.08.2013 г. – 23.08.2013 г. в с. Р., обл. П., в съучастие като извършител с М.Д.Б. – извършител, като злоупотребили с родителската си власт, принудили свое дете – П.П.В., родена 2001 г., ненавършила 16-годишна възраст, да заживее съпружески с Ж.Р.Б., роден 2003 г. от с.Т., поради което му е наложена административно наказание глоба в полза на държавата в размер на 1500 лв.. Със същата присъда подсъдимата М.Д.Б. е призната за виновна в същото обвинение, поради което й е наложено административно наказание глоба в полза на държавата в размер на 1000 лв..

Със същата присъда, Плевенски окръжен съд призна подсъдимия Н.Т.Г. за виновен в това, че на неустановена дата през периода 01.08.2013 г. – 23.08.2013 г. в с. Т., обл. П., в съучастие като извършител с Р.М.Б. извършител, като пълнолетни лица, улеснили лице ненавършило 14-годишна възраст от мъжки пол – Ж.Р.Б. от с. Т., роден 2003 г. и лице от женски пол, също ненавършило 14-годишна възраст – П.П.В., родена 2001 г., да заживеят съпружески, без да са сключили брак, като им предоставили помещение за живеене и осигурявали прехраната им. Поради това той е  осъден на десет месеца лишаване от свобода, като му е постановено реално изтърпяване на наказанието при първоначален строг режим в затвор. Плевенски окръжен съд призна и подсъдимата Р.М.Б. за виновна в същите обвинения и я осъжда на шест месеца лишаване от свобода, като отлага изтърпяването на така наложеното наказание с тригодишен изпитателен срок.

Със същата присъда Плевенски окръжен съд е признал  подсъдимите Р.М.Б, Д.С.Б., Д.А.Г. и М.И.М. за виновни и в това, че в съучастие като извършители, при условията на посредствено извършителство, чрез наказателно неотговорно лице – Ж.Р.Б., роден 2003 г., извършили съвкупление с ненавършилата 14 години П.П.В., родена 2001 г., като я принудили за това със сила, като деянието е извършено от повече от две лица. Поради това съдът ги осъжда на по две и три години лишаване от свобода, като отлага изтърпяването на така наложеното наказание с тригодишен изпитателен срок.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...