Акценти
Начало / Крими / Осъдиха на 10 години затвор обвинен в опит за убийство и подпалвачество

Осъдиха на 10 години затвор обвинен в опит за убийство и подпалвачество

Присъда в размер на 10 години лишаване от свобода получи обвинен за опит за убийство и подпалвачество днес от Окръжен съд – Плевен. Т.Д.Й. от Плевен е обвинен, че на 2 февруари 2013 г. около 1 часа край Плевен в местността „Кожухарска чешма“ се опитал умишлено да убие с брадва мъж с инициали Е.Ш.И., като опитът останал недовършен по независещи от него причини. Той се опитал в съучастие с неизвестно друго лице да запали вилна постройка в местността, собственост на пострадалия. Отново в съучастие с неизвестно лице подсъдимият се опитал принудително да вкара жертвата си в горящата сграда, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини.
Извършителят има 4 заявителски материала по чл.195, чл.129, чл. 198 и 343 «в» от НК, както и две криминалистически регистрации. На 2 февруари 2013 г. от 18 часа с постановение на окръжен прокурор той е бил задържан за срок от 72 часа и е бил приведен в ареста на Окръжна следствена служба – Плевен. С присъдата от днес той е осъден на 10 години лишаване от свобода, като е оправдан по обвинението да е извършил две отделни деяния в реална съвкупност по чл.115 от НК. Наказанието, наложено на Т.Д.Й., следва да се изтърпи в затвор при първоначален строг режим.
На основание чл.68 от НК, съдът привежда в изпълнение наказанието, определено по НОХД №1323/2011 г. по описа на ПРС с влязла в сила присъда на 30.11.2011 г. три години лишаване от свобода. Приведеното наказание лишаване от свобода за срок от три години на Т.Д.Й. следва да се изтърпи в затвор при първоначален строг режим.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...