Акценти
Начало / Крими / Осъдиха на четири години уличен нападател, обирал златни бижута

Осъдиха на четири години уличен нападател, обирал златни бижута

съд

Окръжният съд в Плевен днес е посатновил присъда от четири години затвор за 34-годишен мъж от Плевен, който за периода от 18 юни до 22 юли 2013 г. извърши серия от улични нападания, отнемайки златни бижута от нападнатите.

Н.Л.Д. беше задържан на 23 юли миналата година. Тогава от Окръжна прокуратура – Плевен обясниха, че той е с дълго криминално досие  – с 9 регистрации за кражби, 3  регистрации за притежаване на наркотици и една за обсебване. Има три присъди за притежаване на наркотици и кражби, и една за отвличане

Преди задържането си мъжът успял да отнеме със сила 33.8 грама златни бижута – синджири с висящи предмети. Първото нападение извършил на 18 юни миналата година в Плевен. Последвали още две – на 23 юни и на 22 юли. Общата стойност на откраднатото е 1 979,64 лв.

Първоначално грабителят е осъден на шест години лишаване от свобода, като присъдата е редуцирана с 1/3 и подсъдимият следва да изтърпи наказание от четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим в Затворническо общежитие от закрит тип, съобщават от Окръжен съд – Плевен.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок от днес пред Апелативен съд – Велико Търново.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...