Акценти
Начало / Общество / Осъдиха мъж за измама със зърно

Осъдиха мъж за измама със зърно

Мъж от плевенското село Победа получи от състав на Районен съд присъда от три години и 6 месеца лишаване от свобода заради извършена от него измама със зърно. 40-годишният обвиняем ще изтърпява наказанието при строг режим.

През месец юли 2011 год. А. К. е измамил представители на две юридически лица, на които причинил имотна вреда от 94 860 лв.

Историята започнала на 6 юли 2011 год., когато в Областната дирекция на плевенската полиция постъпила жалба от 64-годишен мъж от град Раковски. Той съобщил, че същия ден при осъществяване на покупко-продажба на зърно е бил въведен в заблуждение от мъж от с. Победа, като с това e била причинена имотна вреда в размер на 46 500 лв. за да поддържа заблуждението, измамникът съставил фактура за продажба на 125 тона ечемик от името на неговата фирма – продавач на фирмата на сина на подалия жалбата мъж. Същия ден А. К. съставил още една фактура за продажба на същото зърно с купувач друга фирма от София, представлявана от 32-годишна жена от Благоевград, на стойност 48 360 лв. Сумите по двете фактури са преведени по банков път.

С платежно нареждане от измамника парите веднага били прехвърлени по лична сметка на трето лице – 31-годишен мъж, живеещ в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...