Акценти
Начало / Крими / Осъдиха  двама братя, извършили грабеж на възрастен мъж в Бръшляница

Осъдиха  двама братя, извършили грабеж на възрастен мъж в Бръшляница

Двама братя, извършили грабеж на възрастен мъж – техен съсед в село Бръшляница, са осъдени след внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Плевен.

Нако И. е осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на Самуил Н. е  две години лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години, като му е  наложена и пробациона  мярка задължителни срещи с пробационен служител, съобщават от правораздавателната институция.

Двамата братя се признаха за виновни  и са осъдени за това,  че на   13.07.2016 г. в с. Бръшляница, обл. Плевен,  Нако И. /при условията на опасен рецидив/ и Самуил Н. /като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си /, в съучастие отнели чужди движими вещи – парична сума 115 лв, от владението на собственика – мъж на 89 години, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

 Двамата извършители  решили да си набавят пари, като извършат грабеж на самотно живущият им  съсед. Сложили на главите си качулки и проникнали в жилището на комшията. Хванали възрастният мъж и му  нанесли  няколко удара в лицето и стомаха, като непрекъснато го питали къде държи парите си. След това претърсили цялата къща и едва след като намерили скрити 115 лв. си тръгнали.  Двата са осъждани и за други престъпления и са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...