Акценти
Начало / Крими / Осъдени за отвличане от Плевенската Темида се жалват пред Апелативния съд

Осъдени за отвличане от Плевенската Темида се жалват пред Апелативния съд

Апелативният съд във Велико Търново ще разгледа другата седмица дело, свързано с отвличане, по което се е произнесъл Окръжен съд – Плевен. Въззивното наказателно от общ характер дело е насрочено за 8 февруари, а подсъдими по процеса са Юсеин Х. М (1970г.), Меймиш Ю. М. (1988г.) и Юсеин З. М. (1990г).
Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимите Меймиш Ю. М. и Юсеин З. М. за виновни в това, че на 31.05.2011 г. в Плевен, при условията на опасен рецидив в съучастие като извършители, отвлекли Т. Й. Т., мъж от гр. Плевен, р. 1957г.. Юсеин Х. М. е признат за невинен, в съучастие с другите двама подсъдими да е извършил гореописаното престъпление.
Със същата присъда Окръжен съд – Плевен е признал Меймиш Ю. М., Юсеин З. М., както и Юсеин Х. М. за виновни в това, че за периода 31.05.2011 – 01.06.2011 г., в съучастие помежду си, като съизвършители и с участието на Саалим И. Е., противозаконно лишили от свобода Т. Й. Т.. Окръжен съд – Плевен е наложил на подсъдимите следните наказания: на Юсеин Х. М. – 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим, които да бъдат изтърпени при първоначален строг режим в затвор; на Меймиш Ю. М. – 10 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при първоначален строг режим в затвор; на Юсеин З. М. – 7 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при първоначален строг режим в затвор.
Подсъдимите Юсеин З. М. и Меймиш Ю. М. са осъдени да заплатят по 20 000 лева неимуществени вреди, причинени на Т.Й.Т. от престъпленията „отвличане” и „противозаконно лишаване от свобода”, а Юсеин Х. М. – да заплати на Т.Й.Т. сумата от 10 000 лева като неимуществени вреди от престъплението „противозаконно лишаване от свобода”.
Делото в Апелативен съд Велико Търново е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Плевен, въззивни жалби от тримата подсъдими и жалба от гражданския ищец и частен обвинител. По отношение на Саалим И. Е. има одобрено от съда споразумение, с което той се е признал за виновен в престъплението „противозаконно лишаване от свобода” и което има силата на влязла в сила присъда. Поради това и той не е страна по първоинстанционния и по въззивния процес.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...