Акценти
Начало / Политика / Остро възмущение сред съветниците на ГЕРБ предизвика искане на съветник от БНД

Остро възмущение сред съветниците на ГЕРБ предизвика искане на съветник от БНД

Предложението на съветника от БНД – Обединена десница Стефан Ганев от дневния ред на днешната сесия да отпаднат две от питанията към кмета, внесени от съветници на ГЕРБ, предизвика остро възмущение сред мнозинството. Общо четири бяха включените питания към кмета, но Ганев поиска да отпаднат само тези на Любка Костова и Владислав Николов с мотив, че противоречат на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.

Искането предизвика мигновена реакция сред общинските съветници от ГЕРБ. Председателят на групата Владислав Николов обяви, че това е прецедент в историята на Общински съвет Плевен и грубо погазва правилника за дейността му.  „Това може да доведе до  сериозно изкривяване в дейността на Общинския съвет, предупреди Николов. – ГЕРБ, като управляваща партия, може по този начин да погази правото на всеки един общински съветник  да внася каквито и да било питания и да погазим демократичния правилник на  ОбС.”

Любка Костова заяви, че Стефан Ганев прилага двоен стандарт и така нарушава правата й като общински съветник. „Това не е първият  опит на групата на БНД да се оттеглят мои питания, явно те притесняват с нещо”, заяви Костова

Като опит за грубо показване на демокрацията и запушване на устата, която ще изрече неудобни  факти,  определи случващото се Мартин Митев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...