Акценти
Начало / Общество / Оставката на кмета и пълен одит на Общината поискаха протестиращи

Оставката на кмета и пълен одит на Общината поискаха протестиращи

протест кмет

Представители на политически партии от дясно, ляво и център, на граждански организации и сдружения се събраха днес малко след 17 часа на мирен протест пред Община Плевен с искане оставката на кмета проф. Димитър Стойков. Протестът започна около час по-рано с автошествие по централните улици на Плевен, след което протестиращите се събраха пред Драматичния театър и тръгнаха пеша към Общината. Колоната от около 150-200 човека беше водена от двама, облечени като затворници с маски с образите на кмета Стойков и арестувания му заместник Алексей Зелов.  С възгласи „оставка” шествието спря пред сградата на Общината. Освен оставката на кмета, протестиращите поискаха и пълен одит на Община Плевен.

протест кмет

Но кметът не беше в сградата на Общината, за да ги чуе. Водещият на протеста обяви, че малко преди началото му проф. Димитър Стойков е излязъл от Общината.

протест кмет

Ние сме тук, за да изкажем нашия потрес от начина, по който се управлява Община Плевен и призозаваме кмета да се държи като мъж, да поеме вината си и да се оттегли, за да си върнем града на плевенчани, заяви общинският съветник от БНД Георг Спартански. Той призова колегите си от БСП да покажат единство между думи и дела и след като заявиха, че искат оставката на кмета,  да се присъединят към единния фронт, който вече се е образувал в Плевен срещу управлението на ГЕРБ.

протест кмет

Лидерът на ВМРО Калин Поповски изтъкна, че протестът им не може да бъде тълкуван като част от предизборната кампания, защото присъстват представители на целия политически спектър и всички са обединени от общото искане за незабавна оставка на кмета.

Тази борба е за Плевен, а не за партии, затова трябва да се обедините, призова пък Ангел Славчев, зам.-председател на партията на Бареков.

Протестиращите обвиниха кмета Димитър Стойков, че работел незаконно на три места и не изпълнявал ангажиментите, поети по време на предизборната му кампания. Издигнати бяха също искания общинските съветници да напуснат местния парламент и да бъдат проведени предсрочни местни избори.

След около половин час протестиращите се разотидоха , като преди това скандираха „Всеки ден ще е така до победата”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

7 коментари

  1. Банда политически лапачи, бяха не повече от 60 човека, половината – цигани. Този кмет е най-работещият от незнам си колко години. Работата му е видима.

  2. Това е евтина политическа поръчка и вие много добре го знаете. надявам се това да е платено мероприятие, защото ако го отразявате безплатно, значи нещата са политическа поръчка дори по медиите. Искрено се надявам да са ви платили за този материал, но с учудване виждам, че няма отгоре лого Евроизбори 2014 г. Някакъв тандем на медии ли има? Аз лично смятам, че в Плевен има много по-големи престъпници, които са на свобода и вилнееха години безнаказано в града, но никой не ги закча – Цомфъра, Белгиеца, Гулянския, Куката, Ловешкия..

  3. Всеки си иска. Аз пък искам оставката на областния управител Илиян йОНЧЕВ. Нищо не прави за града. Само дава пари на турците в Никопол.

  4. Камен Иванов

    Щом има подкупи в общината – Димитър Стойков да си върви незабавно! Цяла България видя какво се случва в Плевен и няма повече да търпим този кмет-лъжец!

  5. Мисля, че най-виновен за падението на Плевен е Найден Зеленогорски – 12 години нищо, фалирани няколко печеливши общински предприятия, хиляди на улицата, безработица, дупки из града,Индустриалната зона беше като лунен пейзаж. Нямахме дори едно кино в града…А той забогатя яко. И ходеше на екскурзии с парите на плевенчани с любовници и приятели на наш гръб. Стойков е в пъти по-стойносте от него и човек работар. да не говорим, че има кариера, а Найденчо цял живот работи нищо и богатя на гърба на плевенчани, тоя садовски дребен селянин

  6. даниела илиева

    Аз бях там и никой на никого не е плащал

  7. даниела илиева

    А щом не си вършат работата както трябва да си вървят
    Не може да работиш ефективно на няколко места
    Или си кмет или си лекар.И двете са много отговорни и са несъвместими една с друга