Акценти
Начало / Крими / Оставиха за постоянно в ареста и осмия задържан за неизбухналата самоделка

Оставиха за постоянно в ареста и осмия задържан за неизбухналата самоделка

Окръжен съд Плевен остави за постоянно в ареста осмия задържан за неизбухналото на 10 септември самоделно взривно устройство. Мярката на бившия военен Йордан Колев, който бе задържан в Калофер, беше гледана в късния следобед.

Бомбата в Плевен трябваше да избухне под автомобил на бизнесмен, когато на посещение в града беше премиерът Бойко Борисов. Трите пресовки тротил с превързан за тях телефон обаче изпаднали и не гръмнали. Седем други мъже са арестувани по случая до момента, взривът е заради неуредени бизнес отношения. Във връзка със случая на 26 септември първо бяха задържани четирима плевенчани – И. И. на 40 години, криминално проявен за документни престъпления и измама, М. П. на 32 години, криминално проявен за хулиганство и данъчни престъпления, Д. Л. на 35 години и М. С. на 35 години – криминално проявен за обсебване и грабеж. По-късно беше установен и поръчителят на деянието – Н. Н. на 35 години, криминално проявен за контрабанда и обсебване. И на петимата съдът наложи постоянна мярка “задържане под стража”.

На 10 октомври в ареста бяха задържани още двама – столичаните К. Г. на 24 години и В. Н на 33 години – криминално проявен за притежаване на наркотици. При претърсване от жилищата им бяха иззети телефонни апарати и СИМ-карта, използвани при подготовката за направата на самоделното взривно устройство, и в които е била поставяна СИМ-картата, открита в него.

На снимката: Йордан Колев при задържането му в Калофер

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...