Начало / Крими / Оставиха в ареста 28-годишната, шофирала с близо 4 промила алкохол

Оставиха в ареста 28-годишната, шофирала с близо 4 промила алкохол

Състав на Окръжен съд – Плевен наложи  днес най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Г.Е.Н., на 28 години от град Плевен. Жената е привлечена като обвиняема за това, че на 11.07.2022 година в квартал „Сторгозия“ в град Плевен, е шофирала крадена кола, без свидетелство за управление и с 3,77 промила алкохол, като е блъснала две паркирани коли, както и полицейския автомобил, с който са се опитали да я задържат.

Окръжна прокуратура-Плевен задържа  неправоспособна, пияна шофьорка, блъснала умишлено патрулен автомобил

В мотивите си съдът е отбелязал, че съгласно закона, при определяне на мярката за неотклонение приоритет имат степента на обществена опасност на извършените престъпления и доказателствата срещу обвиняемата. В разглеждания случай, престъпленията, за които обвиняемата е привлечена под отговорност, са с висока степен на обществена опасност, съчетана с реалната опасност от укриване или извършване на други престъпления. Съдът е отбелязал също така, че обвиняемата Г.Н. е била многократно наказвана за груби нарушения на Закона за движение по пътищата, за което са й налагани съответните наказания.

Поради изложеното, съставът на Плевенски окръжен съд е уважил искането на Окръжна прокуратура – Плевен за взимане на най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице, като единствена възможна, с която да бъдат постигнати целите на мерките за неотклонение.

Определението не е окончателно. Същото може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...