Акценти
Начало / Крими / Оставиха в ареста обвинен за изнасилване и побой на жена в Плевен

Оставиха в ареста обвинен за изнасилване и побой на жена в Плевен

Районният съд в Плевен наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на лицето Румен А., привлечен в качеството на обвиняем за изнасилване и причиняване на средна телесна повреда на пострадала, информират от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен. В Районна прокуратура – гр. Плевен на 06.01.2016г  е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 04.01.2016 г. в град Плевен се съвкупил с лице от женски пол, като употребил за това сила – престъпление по чл.152, ал.1, т.2 от НК.
В хода на проведените оперативно–издривателни мероприятия и разследване са били събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършител на деянието е Румен А. на 25 години от град Плевен. Предвид предходните му осъждания, с постановление от 08.01.2016 г. лицето е привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 04.01.2016 г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, се съвкупил с лице от женски пол, като употребил за това сила и за това че на 05.01.2016г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, причинил на същата пострадала средна телесна повреда ,изразяваща се в счупване на лява ръка, вследствие на което трайно се затруднява движението на горен ляв крайник. В хода на разследването е установено, че обвиняемият е нанесъл удар с твърд предмет по ръката на пострадалата, на следващия ден, когато я чул да се оплаква на своя приятелка, че е била изнасилена.
С постановление на Районна прокуратура – Плевен от 08.01.2016 г. обвиняемият Румен А. е задържан за срок до 72 часа. Като на 11.01.2016г. е внесено искане до Районен съд – гр. Плевен, по отношение на обвиняемия да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Внесеното от страна на прокуратурата искане е било уважено. Разследването по делото продължава.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...