Акценти
Начало / Крими / Оставиха в ареста заподозрян за улични грабежи

Оставиха в ареста заподозрян за улични грабежи

Със свое определение от днес Районен съд Плевен определи най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 19-годишен младеж от Тръстеник, заподозрян първоначално за извършване на 12 улични грабежа в Плевен.

Бързото производство срещу А. Д. е за това, че през периода 27 декември 2012 год. – 4 януари 2013 год. в Плевен, при условията на продължаващо престъпление, отнел чужди движими вещи на обща стойност около 2 000 лв. от владението на различни собственици, с намерение противозаконно да ги присвои като употребил за това сила.

Защитата на А. Д. заяви, че ще обжалва мярката като ще иска изменянето й в домашен арест или по-лека.

При залавянето му в началото на месеца, беше обявено, че младият мъж е автор на 12 улични нападения в Плевен, извършени още в средата на ноември. Нападателят действал сам, подбирал предимно беззащитни хора на възраст за свои жертви. Той им запушвал устите и ги повалял на земята, след което ги ограбвал, гласеше информацията от полицията.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...