Акценти
Начало / Образование / Основен ремонт започва в ДФСГ „Интелект“ – Плевен

Основен ремонт започва в ДФСГ „Интелект“ – Плевен

Официален старт на проекта, по който ще бъде извършен основен ремонт на ДФСГ „Интелект” в Плевен ще бъде даден на 15 февруари. Проектът се финансира със средства по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. , съфинансирана  от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Инвестициите в настоящата образователна инфраструктура на ДФСГ „Интелект“ – Плевен” включват цялостно обновяване на образователната институциия, включително прилежащите дворни пространства). Предвидено е поставяне на топлоизолация, подмяна на дограмата (външна) с PVC дограма с двоен стъклопакет, топлоизолация на покрива, подмяна на горивната система и подмяна на част от тръбната инсталация; ремонт и реконструкция на ВиК инсталации; ремонт на подови настилки, подмяна на осветителните тела в сградата, доизграждане на системата за видеонаблюдение на класни стаи и кабинети, ключови точки от коридори, стълбища, фоайета, училищния двор и спортните площадки. Ще се осигури достъпна среда до и в сградата на образователната институция, ще бъде извършен ремонт и възстановяване на оградите на дворното пространство в т.ч. тези на игрища.

Стойността на проекта възлиза на 1 399 992,00 лв., представляващи 100% безвъзмездна финансова помощ, а общата му продължителност е 30 месеца.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...