Начало / Последни новини / Осем медала за Север /Плевен/ във Велико Търново

Осем медала за Север /Плевен/ във Велико Търново

Пет златни, два сребърни и бронзов медали завоюва плевенския клуб Север от състазанията по ориентиране „Браун къп“ и „Илина къп“. Традиционната надпревара се проведе край Велико Търново. Битката за „Браун къп“ бе на средна дистанция. За купа Илина състезанието бе през деня и нощта на спринт и средна дистанция. Победителите бяха определени след сбор от резултатите от двете дисциплини.

От плевенския тим най-добре се представи Мартин Минков. Той стана победител при мъжете до 40 години и за двата трофея. За „Браун къп“ бе най-бърз по трасето от 3,9 км с 15 контролни точки, финиширайки с минута и половина преди Ташо Терзиев от Сърнена гора /Стара Загора/. За купа Илина имаше най-доброто общо време от двата старта – в спринта завърши втори, а на средната дистанция с позиция по-назад. За същия трофей първо място и за Ваня Хаджиева при дамите до 35 г., но тук съревнование имаше само в спринта.

Другите призови класирания на плевенските ориентировачи са за „Браун къп“. Цветелина Цветанова спечели първото място при момичетата до 14 г., преминавайки първа по трасето от 2,6 км с 10 контролни точки. Тук съотборничката й Катерина Минкова е пета.

Победа и за Бойко Рачев при 55-годишните. Той бе по-бърз с 20 минути от втория в класирането по трасето от 3,5 км с 13 контролни точки.

Плевенска битка при дамите до 50 г. Спечели я Елвина Иванов, а среброто е за съотборничката й Снежка Иванова.

Три минути не достигнаха на Цветелин Велков да вземе златния медал при 14-годишните. Тук пети е съотборника му Никола Иванов.

Лиляна Маринова пък завърши на трето място при дамите до 18 г.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...