Акценти
Начало / Последни новини / Осем изявени млади спортисти от Плевен ще бъдат наградени от министър Кралев

Осем изявени млади спортисти от Плевен ще бъдат наградени от министър Кралев

Министърът на спорта Красен Кралев ще връчи наградите на отличените млади спортисти в конкурса „Спортувай с послание”, организиран по проекта „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“ на асоциация „Докосни дъгата“ с председател д-р Денислава Ангелова и Министерството на младежта и спорта.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 21 септември, петък, в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Грамоти от министър Кралев ще получат всички номинирани в конкурса млади спортисти. Осем от тях са от Плевен. Това са Мирела Йолова – карате, Ивет Горанова – карате, Елка Панайотова – карате, Алекс Вълчев – лека атлетика, Мирослав Тодоров – лека атлетика, Яна Копчева – лека атлетика, Ина Кирилова – тенис, Пламена Рачева – футбол. Сред номинираните са още спортисти от Варна, Бургас, Разград, Смолян, Кърджали, Пловдив и Габрово.

Петима от номинираните спортисти от цялата страна, чиито послания са събрали най-много харесвания при гласуването, ще получат специална награда от официалния партньор на конкурса. В челната патица са двама спортисти от Плевен – Мирела Йолова и Ивет Горанова.

Мисията на „Спортувай с послание“ бе да покаже част от талантливите и амбициозни български младежи, които не само трябваше да вдъхновят своите връстници да спортуват, но и да ги мотивират да се справят с предизвикателствата на живота, сподели д-р Денислава Ангелова, която ще връчи наградите на най-добрите заедно с министър Кралев и изявени български спортисти.

На церемонията грамоти ще получат и представители на медиите, проявили съпричастност и популяризирали инициативата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...