Акценти
Начало / Общество / Освобождават от длъжност управителя на „Инжстрой” и избират нов

Освобождават от длъжност управителя на „Инжстрой” и избират нов

Ренета Иванова Инжстрой

Освобождаване от длъжност на управителя на общинското дружество „Инжстрой” ЕООД Ренета Иванова и избора на нов ще гласува Общинският съвет на редовната си сесия, която ще се състои на 29 май, четвъртък, от 9 часа в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”. Предложенията са точки 5 и 6 в предварителния Дневен ред на заседанието. Мотивите за исканата оставка на Иванова са изложени от вносителя на предложението Мартин Митев, общински съветник от ПП ГЕРБ. Той припомня, че в приетия от местния парламент отчет за дейността на дружеството през 2013 г. са посочени 662 хиляди лева загуба, за която водеща отговорност има ръководството му.

„И до днес аз не получих разумен отговор на въпроса защо след като обемът на приходите е намалял с близо 18 на сто, разходите за външни услуги са се увеличили? Защо дружеството не успява да печели поръчки по реда  на ЗОП?.. Може би защото в офертите на дружеството са допускани сериозни технически пропуски, които водят до отстраняването му от процеса за избор на изпълнител”, коментира Митев. И добавя, че това говори за безотговорност и липса на организация при изготвяне на офертите. Генералният извод от посочените факти е, че „настоящото ръководство не може да се справи със сериозните  предизвикателства, пред които е изправено дружеството”.

Предложението предвижда освобождаване от длъжност, но не и от отговорност на Ренета Иванова. Точка 6 от Дневния ред предвижда избор на нов управител на дружеството за срок от 2 години, като възлага на кмета да предприеме съответните правни и фактически действия за сключване на договор с новоизбрания управител на дружеството.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...