Акценти
Начало / Общество / Освободиха служителя на ЧЕЗ, изнудвал подчинените си

Освободиха служителя на ЧЕЗ, изнудвал подчинените си

Ръководителят на „Контактен център“ в град Плевен, който бе заловен в момент на получаване на пари в брой от свой ЧЕЗслужител, незабавно е освободен от длъжност, информират от пресцентъра на ЧЕЗ България.  Ръководството на ЧЕЗ в България заявява, че няма да толерира подобно поведение от страна на своите служители. Компанията активно съдейства на разследващите органи за изясняване на случая.

„Винаги сме били безкомпромисни към служители, позволяващи си със своите действия да нарушават законови изисквания и морални принципи, установени в обществото и утвърдени в корпоративната политика на компанията“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

През миналата година ЧЕЗ откри денонощна телефонна линия и имейл за сигнали за нерегламентирано поведение и корупционни практики от страна на служители на компанията. На телефон 0800 19 129 клиентите и партньорите на дружеството могат да съобщават за съмнения за корупционни практики. Обажданията към този номер са безплатни. Сигнали могат да бъдат подавани и по електронната поща на адрес [email protected].

Ще припомним, че вчера един от ръководителите на колцентъра в Плевен на  ЧЕЗ  е задържан за 24 часа по сигнал, че е изнудвал своите подчинени да му дават част от сумите, с които е увеличил заплатите им. Това съобщи на пресконференция днес главен инспектор Йордан Каменов, директор на ОД на МВР – Плевен.

Въпросният шеф бил заловен в момент, когато негова служителка  се е „отчитала” със сумата от 330 лв.  Преди това обаче служиталката подала сигнал до Окръжна прокуратура – Плевен и полицаите били на мястото на „сделката”, а парите били белязани.

Схемата на действие била следната – ръководителят на отдела увеличавал с максималния размер заплатите на своите служители, след което ги принуждавал да му връщат определена част от увеличението, разясни гл. комисар Каменов.

Окръжният прокурор Иво Радев уточни, че в момента се извършва проверка една година назад и тепърва ще се изяснява колко са потърпевшите от престъпната схема.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...