Акценти
Начало / Култура / Орлин Горанов и Еделина Кънева репетират в Плевен

Орлин Горанов и Еделина Кънева репетират в Плевен

kkkkk

Орлин Горанов и Еделина Кънева ще репетират с Плевенската филхармония за концерта под надслов „Ода за света”, който ще се състои на 7 декември на софийската сцена на зала „България“. Работната среща ще се състои на 1 декември, неделя, в зала „Катя Попова“ и ще е под диригентството на маестро Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийската филхармония, който ще дирижира и концерта. В събитието ще участва и Общинската хорова формация „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

В програмата са включени произведения от Пучини, Бизе, Щраус, Лехар, Бърнстейн, Лоу и др.

Част от произведенията бяха представени на плевенска сцена на 1 октомври 2012 година, като изпълнителите бяха в същия състав. Финалът на концерт ще бъде поставен с авторска песен, която в момента се пише от Румен Бояджиев – син.

Концертът ще бъде записан от БНТ и ще бъде излъчен по Коледните празници. Оранизаторът на музикалното събитие вече предвижда то да бъде мултиплицирано в Античния театър в Пловдив и в Летния театър във Варна през месец май 2014 г. Музикалното събитие ще се състои и в Ловеч на 11 май – за празника на града.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...