Акценти
Начало / Общество / Светлинно-музикален поздрав тази вечер по повод Празника на Плевен

Светлинно-музикален поздрав тази вечер по повод Празника на Плевен

На 15 май Плевен отбелязва своя празник. От 2001 г. насам, когато с решение на Общинския съвет е определена тази дата, тя винаги е била кулминацията на поредица от празнични събития – концерти, изложби, шествия, спортни състезания.

Не и тази година. Пандемията от коронавирус промени изцяло не само нашето ежедневие, а и отмени празниците ни за едни по-добри времена.

Плевен все пак ще празнува! Скромно, но оригинално. Вчера плевенските художници откриха традиционния си Пролетен салон на нетрадиционно място. Репродукции  на техни картини грейнаха от афишните колони в центъра на града. Дълго време те белееха празни, но сега отново „оживяха”, обгърнати в цветове и радват погледа на минувачите.

В днешния 15 май поздрав към плевенчани от покрива на Панорама „Плевенска епопея” ще поднесат музикантите от квартет „ГеоМарЧаЛо” със светлинно-музикално шоу. То е организирано напълно безвъзмездно от плевенските фирми „Оптиспринт” ООД, „Рули” ООД и „ИВКО” ООД със съдействието на Община Плевен и Регионалния военноисторически музей.

Светлинно-музикалният поздрав ще започне в 21.00ч. Заради ограниченията, наложени от извънредната епидемична обстановка, в района на Панорамата няма да се допуска публика. Специалният поздрав ще се излъчва на живо на Фейсбук страницата Култура – Плевен https://www.facebook.com/kultura.pleven/.

За спазване на регламентираните мерки ще следят служители на ОД на МВР – Плевен, и отдел „Инспекторат” при Община Плевен.

Община Плевен призовава „Останете си вкъщи”!

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...