Начало / Образование / Организират среща-дискусия „ПреОБРАЗОВАНИЕ Плевен“

Организират среща-дискусия „ПреОБРАЗОВАНИЕ Плевен“

 

Среща-дискусия на тема „ПреОБРАЗОВАНИЕ Плевен“ организират днес в НЧ „Съгласие”. Фондация „Заедно в час“ кани всички активни хора да се присъединят към събитието и заедно да обсъдят предизвикателствата на образованието в региона. Срещата ще се проведе от 18 часа.

На събитието ще имате  възможност да се срещнете с представители на фондация „Заедно в час“ и да разберете повече за проблемите на българските ученици в неравностойно положение. Ще се запознаете с действащи учители по програма „Заедно в час“ в региона и ще разберете как преминава един техен ден.

Програмата за срещата ще бъде следната:

– Представяне на проблема в образованието в Плевен и в цяла България през призмата на учителите по програмата;

– Как Заедно в час работи за решаването му;

– Kак ти би решил проблемите – работа по групи с конкретни казуси.

„Знаеш ли, че близо 40% от българските ученици са функционално неграмотни? Знаеш ли, че в България съществува най-голямото образователно неравенство в Европа? Това означава, че: децата от малките населени места нямат достъп до същите възможности, които имат техните връстници в големите градове; учениците от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници; децата, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище!“

„Добрата новина е, че това може да се промени, чрез целенасочена работа и инвестирано време в правилната посока. Затова те каним на събитието „преОбразование“ – за да променяме и преобразуваме заедно“, информират организаторите.

Повече информация вижте ТУК.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...