Акценти
Начало / Здравеопазване / Организират благотворителен базар в подкрепа на Хриси от Ясен

Организират благотворителен базар в подкрепа на Хриси от Ясен

На 15 март в Плевен ще бъде организиран благотворителен базар в подкрепа на лечението на 13-годишния Християн Бозуков от село Ясен, който страда от бързо развиващ се тумор на мозъка.

Благотворителната кампания се организира от кмета на село Ясен Йото Добрев с подкрепата на Миглена Цанова и инициативата „Децата на Плевен шият най-дългото знаме на България”.

Великденският благотворителен базар ще бъде организиран пред Централ мол – Плевен с работно време от 10 до 18 часа. Той ще работи до 30 март.  Първите дарения за базара вече са направени. Включиха се ученици от няколко плевенски училища. Родители ще контролират събраните средства от продажбите. На 30 март ще бъде организиран и благотворителен  концерт за набиране на средства за лечението на момчето.

Заболяването на Християн е бързо развиващ се тумор на мозъка, който частично е отстранен в България. Наложило се е лечението да продължи в клиника в Турция. Родителите на момчето – Михаела Бозукова и Христо Бозуков, нямат  възможност да осигурят необходимата сума за престой и лечение, което налага благотворителното набиране на средства.

Средства могат да бъдат преведени и по разкритата сметка

IBAN:BG10UNCR70001523205537

BIC: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк

титуляр : Михаела Николаева Бозукова

( майката на Хриси)

Тя е на името на майката на момчето, тъй като ако е на името на детето, ще се чака разрешение за прехвърляне на парите в клиниката, а време няма.

Създадена е и групата за подкрепа на малкия герой във Фейсбук:

https://www.facebook.com/groups/532816270413943/

Хриси вече е в Турция и лекарите там са преместили в стомаха сондата, с която се храни. Досега тя е била през нослето и е това е създавало опасност от разраняване на хранопровода. Направено е и генетично изследване на тумора. Потвърдено е, че той е агресивен. Изписани са медикаменти за поддържане. Предполагаемата сума за лъчелечението , което предстои, е около 15 000 евро. Ако се наложи операция, събраните досега средства по сметката за Хриси, няма да са достатъчни. Това налага  организирането на благотворителната кампания.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...