Акценти
Начало / Култура / Организаторите на фестивала „Мизия танцува” с призив да направим най-дългото хоро в Плевен

Организаторите на фестивала „Мизия танцува” с призив да направим най-дългото хоро в Плевен

Мизия танцува

Заповядайте в 15.30 часа, всички заедно да се хванем за ръце и да разлюлеем града, призовават  Олга и Минко Мустакови – ръководителите на клуб „Българско хоро”, който е домакин на започналия днес Четвърти фолклорен фестивал „Мизия танцува”.

Над 1000 танцьори от 26 клуба в страната вече мерят майсторска игра за спечелване на отличията от фестивала. Те бяха посрещнати с хляб и сол от домакините с пожелание за добро представяне. В надиграването, което се провежда в зала „Спартак”, участниците представят по две хора – едно по избор и едно от северняшкия район. Жури с председател проф. Даниела Дженева ръководител на ансамбъл „Тракия” – Пловдив, и членове  – хореографът Димитър Манов, Мария Евтимова – преподавател в НБУ, и доц. Георги Хинов – ръководител на Северняшкия ансамбъл, оценява изпълненията.

Мизия танцува (2)

Победителите и носителите на призове в различните категории ще бъдат обявени в 15.30 часа на площада до Големия фонтан, където Олга и Минко Мустакови, приканват плевенчани да излязат и да се хванат на най-дългото хоро в Плевен.

Фестивалът „Мизия танцува” се организира с подкрепата на Община Плевен.

Мизия танцува (3)Мизия танцува (4)

Мизия танцува (5)

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...