Начало / Общество / Оранжев код за утре – идва нова порция сняг и студ

Оранжев код за утре – идва нова порция сняг и студ

През следващото денонощие ще продължи да нахлува студен въздух и метеорологичната обстановка ще се усложни, предупреждават от НИМХ при БАН.  Валежите ще продължат и ще се усилят – в Северна България и високите котловинни полета ще са от сняг, в Горнотракийската низина през нощта ще са от дъжд, но със застудяването през деня и там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Само в крайните югозападни райони валежът ще остане от дъжд. Ще се образува снежна покривка, а на много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

За тази част на страната е обявен оранжев код. Той е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, София област, София град, Перник и Кюстендил.

В тези райони през денонощието ще има валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка 15-30 см, в Предбалкана и повече. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър и има условия за снежни виелици.

За останалата част от страната е обявен жълт код.

Сутрешните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, през деня ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 3 и 2, за района на Плевен максималната температура ще е 0 градуса.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...