Начало / Култура / Определиха експертната комисия, отговаряща за подбор на културни проекти, съфинансирани от Общината

Определиха експертната комисия, отговаряща за подбор на културни проекти, съфинансирани от Общината

Общински съвет – Плевен определи състав на експертната комисия, отговаряща за оценка и подбор при участие за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на общината. Комисията е в състав от 10 души – петима представители на Общинския съвет и петима на общинската администрация, решиха съветниците.

След гласуване ОбС – Плевен определи петимата представители в комисията от своята квота. Това са общинските съветници Петя Василева, Калин Кръстев, Николай Маринов, Павлинка Микова и Христо Таслаков. Предстои попълване състава й с представители и на общинската администрация, които ще бъдат определени със заповед на кмета на Общината.

Ежегодно, с бюджета на Община Плевен се приемат и средства за съфинансиране на културни проекти на територията на община Плевен, които се изготвят от културни организации и артисти на свободна практика. Предоставянето на тези средства има за цел да подкрепи и стимулира създаването на културни продукти и реализирането на културни събития на територията на община Плевен.

Съгласно действащия Правилник за условията, реда и критериите за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на община Плевен, сесиите за приемане на проекти в календарната годината са две.
За първата сесия краен срок за подаване на документи е 28 февруари. Краен срок за разглеждане на предложенията – 20 март. Срок за изпълнение на проектите – 31 юли.
Крайният  срок за подаване на документи за втората сесия е 31 май. Краен срок за
разглеждане на предложенията – 20 юни. Срок за изпълнение на проектите –
15 декември.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...