Акценти
Начало / Крими / Операция на TISPOL стартира от днес по пътищата в цялата страна

Операция на TISPOL стартира от днес по пътищата в цялата страна

От днес до 24 април, по инициатива на TISPOL, на територията на всички държави-членки на европейската организация, ще се проведе полицейска операция за контрол на разрешената максимална скорост за движение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. Страната ни не прави изключение – като се има предвид, че голям процент от тежките пътни инциденти в страната с голям брой убити и пострадали са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост, засиленият контрол на скоростните режими е от важно значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите.

Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната този показател продължава да има най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.

В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...