Акценти
Начало / Икономика / Опасност от незаконни сметища заради цените на новото депо за отпадъци в Плевен

Опасност от незаконни сметища заради цените на новото депо за отпадъци в Плевен

„Всички, които ползват услугите на новото депо за битови отпадъци, включително Община Плевен, плащат по едни и същи цени. Няма причина фирмите да искат по-ниска от установената от оператора цена, с която той е участвал и спечелил поръчката”, това коментира кметът Георг Спартански по повод отправени към него питания от фирми.

Кметът направи  сравнение с цените на други регионални депа в страната. Тук цената за сепариране на тон отпадъци е 18.90 лв., за депониране – 14.80 лв., за компостиране – 14.60 лв. за тон. На депото в Санадиново, например, се заплаща по 29 лв. за сепариране, над 24 лв. за депониране и 21.80 лв. за компостиране. По-високи са цените и в Ловеч, Велико Търново, Перник, Костинброд и др.

За пореден кметът се обърна с апел към фирми и граждани. „Призовавам всички да не изхвърлят отпадъци – както битови, така и строителни, на нерегламентирани места. За да не е принудена Общината да плаща стотици левове за разчистване на образуваните  локални сметища.Така вместо да правим детски и спортни площадки с тези пари, ще разчистваме след някой, който е решил да си спести разходите по изхвърляне на отпадъците”, коментира кметът.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...