Акценти
Начало / Здравеопазване / Онлай изложба разкрива красотата на кърменето и на родителството

Онлай изложба разкрива красотата на кърменето и на родителството

Изкуството на кърменето и родителството през поколенията – традиции, настояще, бъдеще – това е мотото на онлай изложбата, направена по идея на Ла Лече Лига Плевен.

Чрез своеобразен скок назад във времето, отразен в красиви фотокадри, включващи изкуството на кърменето, се опитахме да намерим общото между традициите в отглеждането на децата по нашите земи в миналото и сега, обясниха замисала на изложбата от Ла Лече Лига.

Проектът е осъществен от група кърмещи майки от Плевен. Към инициативата, с много любов, се включват хора и организации, които по един или друг начин са я подкрепили безвъзмездно.

На първо място е фотографът Людмил Иванов – Люсифон, който запечатва тези красиви моменти в изумителни кадри.

Фотосесията е заснета през месец май в прекрасната обстановка на Дом Кафе в Плевен. Арт-стилист Мирия Керенска е направила грима на майките, споделяйки: „Щом е ЗА кърмене, включвам се!”;

Тази фотосесия не би могла да се случи без любовта и ентусиазма на помощник за кърмене към Ла Лече Лига България Мария Кънева – инициатор на проекта, и с огромната организационна помощ на Силвия Ранчева и Юлия Гергова-Пенчева.

Част от облеклата на участващите са предоставени с подкрепа на каузата от:

Клуб „Веселяци” Плевен, читалище „Саморазвитие”  – Крушовене, клуб „Чародейка” – Плевен, Съюз на глухите – Плевен, Павлинка Апостолова.

Онлайн изложбата може да бъде разгледана на ТУК.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...