Акценти
Начало / Общество / Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със Снежи Кежева в Плевен

Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със Снежи Кежева в Плевен

Омбудсманът Мая Манолова ще посети утре, 15 март 2019 г.,  Плевен и ще се срещне със Снежи Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга й.

По идея на г-жа Кежева през 2016 г. Мая Манолова стартира националната кампания „Великден за всеки“, след като жената я сигнализира във Фейсбук, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта.

Сега отново чрез Фейсбук Снежи Кежева потърси съдействие за назначаване на жизнено необходимия й асистент, защото не може сама да се справя с ежедневните си нужди.

По-късно омбудсманът ще се срещне  с кмета по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев във връзка с казуса на плевенчанката.

От 14.00 ч. общественият защитник ще изнесе открит урок на тема: „Дейността и функциите на омбудсмана“ в Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен.

В 17.00 часа омбудсманът ще посети с. Гложене, Община Тетевен по сигнал от Сдружение за възраждане и европейско развитие на с. Гложене.

Жителите настояват за предприемане на мерки срещу некачественото изпълнение на изграденото пречиствателното съоръжение за отпадни води и канализационната и водопроводна мрежи.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...