Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура Плевен разследва смърта на едногодишно дете

Окръжна прокуратура Плевен разследва смърта на едногодишно дете

Окръжна прокуратура Плевен е образувала досъдебно производство по повод смъртта на момченце от плевенското село Садовец. Производството е за престъпление по чл.123 от НК – за “причиняване другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие”.

Трагичният инцидент е станал на 22 април, загиналото дете е момченце на 1,8 години. По неофициална информация става дума за нещастен случай – детето е стъпило босо в мокро помещение, където работела стара пералня, закупена от втора употреба. Майката простирала на двора, когато се случило нещастието. Предполага се, че оголен кабел на машината е предизвикал инцидента. Тепърва техническа експертиза ще установява какво  е състоянието на елинсталацията в къщата и има ли виновни за трагедията.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай  и от служител при отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр.Долни Дъбник.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...