Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд чичо и племенник, извършили редица грабежи в Ставерци

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд чичо и племенник, извършили редица грабежи в Ставерци

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу чичо и племенник за извършени от тях грабеж на възрастен мъж и поредица кражби на вещи от различни собственици, съобщават от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Красимир Ц. /41-годишен/ и Марко К. /19-годишен/ е за това, че на 09.12.2015 год. в с. Ставерци, обл. Плевен, след като употребили алкохол, решили да отидат в къщата на 81-годишен мъж от селото, за да откраднат пари. През нощта влезли в къщата, като разбили с щанга входната врата на жилището. Намерили 32 лева в портмоне на пострадалия. Собственикът усетил, че в дома му има някой, станал да провери и видял крадците. В този момент Красимир му нанесъл удар в главата и възрастният мъж паднал на пода. След като напуснали дома, двамата се почувствали гладни и решили да влязат отново в дома на жената, която окрали няколко дни преди това, като този път вземат нещо за ядене. Счупили остъкление до входната врата и влезли в къщата, откъдето откраднали брашно, свинска кайма, пилешки бутчета, агнешки ребра, риба и една домашна баница заедно с тавата.

Двамата ще отговорят пред съда и по обвинение, че на 28.11.2015г. Красимир решил да влезе в дома на П. В. Ц. в с. Ставерци и да открадне предмети, вещи, пари. Познавайки навиците му и след като видял, че собственикът напуснал дома си без да заключи, влязъл в къщата и взел телевизор и дистанционно управление, които след няколко дни продал за 80 лв.

На 29.11.2015г. Красимир и Марко решили да извършат кражба на жито и смески от дома на възрастна жена. Знаели, че живее сама и отглежда животни. Влезли по тъмно в имота й и от помещението, където се съхранявали зърното и смеските взели пшеничено брашно, царевица, пшеница, слънчогледов шроти и тъкани чували. Откраднатите вещи впоследствие продали, а парите си разделили.

Двамата обвиняеми са с взети мерки за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на далото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...