Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд дилър за притежание на над 19 килограма марихуана

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд дилър за притежание на над 19 килограма марихуана

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишен мъж, който държал с цел разпространение наркотични вещества в особено големи размери – над 19 кг. марихуана. Това е престъпление по чл.354а, ал.2, вр. ал.1, вр. с чл.26, ал.1 от НК, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Теодор Д. е за това, че на 10.12.2015 г. в с. Карлуково, общ.Луковит и в жилището си в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорисково наркотично вещество с цел разпространение – коноп /марихуана/ с общо тегло 19 482,235 кг. на стойност 116 893,41 лева. Като наркотичните вещества са в особено големи размери.

Обвиняемият не е осъждан. Наркотикът е открит при извършена проверка, след подаден сигнал, от полицейски служители от Първо РУМВР-Плевен, при която в къщата в с.Карлуково са намерени над 16 кг. марихуана и в жилището си в гр.Плевен още над 3 кг., електронни везни, празни кутии от цигари, пакетчета за свиване на цигари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...