Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура –Плевен предаде на съд мъж, направил опит да убие брат си

Окръжна прокуратура –Плевен предаде на съд мъж, направил опит да убие брат си

След тримесечно разследване Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 53-годишен мъж, направил опит умишлено за умъртви брат си, съобщават от правораздавателната институция.

Обвинението срещу Атанас А. е за това, че на  06.04.2016 г. в с.Гривица, област Плевен, в къща, направил опит умишлено да умъртви Тодор М. /51/ от същото село, като му причинил прободно-порезна рана в лявата част на гръдния кош, проникваща в гръдната кухина и нараняваща паренхима на белия дроб, околосърдечната торбичка и междуребрената артерия, довела до излив на кръв и проникване на въздух в гръдната кухина, кръвозагуба и шок, които са довели до разстройство на здравето, опасно за живота и деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини – своевременно оказана медицинска помощ.

Атанас А. живее в един имот в с.Гривица  заедно с брат си пострадалия – Тодор М., като обитават различни жилищни постройки.  Двамата братя били  във влошени взаимоотношения по повод имуществени спорове, възникнали след смъртта на баща им. Злоупотребявали с алкохол, като често между тях възниквали скандали.  На 06.04.2016 г.  Атанас А.   употребил алкохол и вечерта си пуснал да слуша музика.  Около 21,30 часа в при него дошъл брат му Тодор М. и му направил забележка за силния звук, а след  това издърпал кабелите на усилвателя от контакта и взел в ръце телевизора. Тогава Атанас А. започнал да нанася удари с ръце в областта на лицето и главата на Тодор М.  Взел нож и го забил в тялото на брат си.  Пострадалият мъж успял да  извадил ножа от тялото си, след което излязъл на улицата и паднал на земята.

Атанас А. е с взета мярка задържане под стража Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...