Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд двама мъже за грабеж и убийство на пастир край Ясен

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд двама мъже за грабеж и убийство на пастир край Ясен

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинител акт срещу двама мъже за грабеж на чанта и нож за 3,50 лв. придружен с убийство на пастир.

Обвинението срещу Яко М. /в условието на опасен рецидив/ и Мариян П. На 7 декември 2015 г. те нападнали 59-годишният Борис Н., като му отнели платнена чанта и нож на обща стойност 3.50 лв. При грабежа те ритали пастира и му нанесли удари с бухалка. В резултат мъжът е получил  комбинирана средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лява лакътна кост, фрактура на ребрата и  контузия на бял дроб, довели  до разстройство на здравето, временно опасно за живота, в резултат на които на същата дата е последвала смъртта на Николов.

Обвиняемият Яко  /25 г/ е многократно осъждан, а Мариян /23 г./  е осъждан два пъти като непълнолетен. Пострадалият  бил тих човек,  живеел с ограничени парични средства, не е имал заеми и пререкания или конфликти с други хора. След продължителна безработица, започнал работа като платен козар в селото. На  07.12.2015 г.  Борис изкарал стадото на паша. По същото време обвиняемите, заедно с още двама техни познати били с.Дисевица. Мариян  казал, че знаел къде има кози и предложил да отидат всички с колата, за да вземат 2-3, които след това да продадат.  Всички били съгласни и потеглил по посока село Ясен. Преди селото в ляво от пътя, видели  Борис  с козите  и спрели колата. Двамата обвиняеми  тръгнали към козаря, като Мариян взел дървена бухалка. Нанесли побой на мъжа, при което той паднал на земята. Дръпнали платнената му торбичка, в която бил ножа и побягнали по посока към река Вит. При вида на станалото, другите двама мъже се върнали с колата  в с.Дисевица. На следващия  ден разбрали, че козарят е починал.

 Двамата обвиняеми са с мярка за неотклонение задържане под стража.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...