Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд  рецидивист за извършен грабеж

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд  рецидивист за извършен грабеж

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишен рецидивист за извършен грабеж на свой познат, информират от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

 Обвинението срещу Нешко А. е за това, че на  02.09.2016 г. в с.Коиловци, област Плевен,  при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 500 лв, мобилен телефон  „Нокиа“ и две СИМ-карти,  кутия с цигари, дезодорант и жълта платнена чанта,  всичко на обща стойност 551,40 лв, от владението на негов познат  от същото село с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл.199, ал.1, вр.  чл.198, ал.1 вр.  чл.29, ал.1 от НК.

 На 01.09.2016 г. вечерта Нешко А. отишъл на гости в дома на пострадалия като носел алкохол. Докато двамата се  черпили, около 02,00 часа, обвиняемият  станал внезапно и нанесъл няколко удара в лицето на Петьо Г. , след което извадил  нож и го  насочил към гърлото му, заплашил го, че ще го убие и поискал от него да му даде парите, които има. От чанта, намираща се на гардероба  взел  500 лв, а от масата –  мобилен телефон,  кутия цигари, дезодорант и жълта платнена чанта.   Обвиняемият е осъждан.

Нешко А. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...