Акценти
Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен наблюдава досъдебно производство за извършено убийство в село Еница

Окръжна прокуратура – Плевен наблюдава досъдебно производство за извършено убийство в село Еница

Окръжна прокуратура- Плевен наблюдава досъдебно производство за извършено убийство на 44 годишен мъж в село Еница, обл. Плевенска. За 24 часа са задържани петима мъже, като към момента е доказана съпричастността на двама от тях в извършването на убийството, а по отношение на другите трима, все още се установява дали имат участие в престъплението. Това съобщи днес зам.- окръжният прокурор Дияна Илиева на брифинг в ОДМВР – Плевен.

Тя оповести, че  поводът за убийството е възникнало пререкание между извършителите и жертвата в питейно заведение в село Еница. Прокурор Илиева заяви, че са осъществени множество действия по разследването за кратък период от време, при изключително добра координация и взаимодействие с органите на ОД на МВР град Плевен и посочи, че предстои привличане на виновните лица в качеството на обвиняеми за убийството и постановяване на задържане за срок до 72 часа.

Установените с категоричност извършители са криминално проявени, допълни заместник- директорът на ОД на МВР  – Плевен Николай Николов.

В брифинга участие взе още  началникът на  сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР- град Плевен Христо Терзиев.

Кървавият инцидент е станал около 23.10 часа на 26 юли в заведение в село Еница. След възникнал скандал под въздействието на употребения алкохол  32-годишен посетител на заведението от плевенското село Чомаковци намушкал с нож многократно в областта на гръдния кош опонента си – 44-годишен местен жител. Пострадалият по-късно е починал. Като съпричастни към престъплението бяха задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР 25-годишен, 37-годишен и 18-годишен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...