Акценти
Начало / Крими / Окръжен съд – Плевен гледа дело за смъртта на строителен работник

Окръжен съд – Плевен гледа дело за смъртта на строителен работник

Дело за смъртта на строителен работник и за тежки наранявания на други двама е насрочено за следващата седмица в Окръжен съд – Плевен, информират от правораздавателната институция. То е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Враца и е срещу трима души. Като обвиняеми са привлечени управителят на фирмата, възложител на обекта и общ работник от същата фирма, както и управителя на фирмата, изпълнител на обекта.

Според обвиненията управителите са виновни поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, а общият работник е разпоредил на други работници да осъществят работа на строителния обект, спадаща към правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Тримата са обвинени в това, че са допуснали използване на работно оборудване – метално скеле тип „подвижна кула”, без същото да бъде стабилизирано чрез подходящи средства, вследствие на което са причинили по непредпазливост смъртта на И. Н. Б. от гр. В. Мъжът е паднал от скелето с височина 6.20 метра, при което е получил тежка черепно-мозъчна травма, довела до смъртта му. А други двама работници са получили тежки телесни повреди.

Инцидентът е станал на 24 декември 2008 г. при монтиране на метална покривна конструкция на магазин за мебели в град Враца.

Делото е насрочено в Окръжен съд – Плевен за 6 юли, сряда, от 10 часа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...