Акценти
Начало / Икономика / Около 30 000 декларации от фирми и физически лица се очаква да бъдат подадени в НАП – Плевен

Около 30 000 декларации от фирми и физически лица се очаква да бъдат подадени в НАП – Плевен

През тазгодишната данъчна кампания в НАП – Офис Плевен се очаква да бъдат подадени близо 30 000 декларации от фирми и физически лица. Около 20 000 са декларациите, които се очаква да бъдат подадени от физически лица, а от фирми – около 10 000, съобщи Цветомила Потурлиева, директор на плевенския офис на Националната приходна агенция.

До момента подадените данъчни декларации от физически лица са 1 119, като 669 са подадени  по електронен път. С електронен подпис са подадени 236, а с персонален идентификационен код 433 броя годишни данъчни декларации за доходи придобити през 2018 година.

Крайният срок за подаване на декларации от физически лица за придобити доходи през миналата година е 30 април т.г. За ползване на отстъпка от 5% върху дължимия данък, декларациите трябва да са подадени по електронен път до 31 януари и данъкът да е внесен до същата дата.

Подадените досега декларации на юридически лица са 452. Срокът за подаването им е 31 март, но тъй като той е почивен ден, последният ден за прием на тези декларации е 1 април.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...