Акценти
Начало / Общество / ОИЦ – Плевен приключи годината с 361 посетители и 30 информационни събития

ОИЦ – Плевен приключи годината с 361 посетители и 30 информационни събития

Богата и разнообразна беше програмата на Областен информационен център през изминалата година. Това отчете на среща с журналисти екипът  на ОИЦ- Плевен. През изминалата година експертите на ОИЦ са провели по две информационни събития във всяка от 11-те общини в Плевенско.

От февруари до сега ОИЦ – Плевен е посетен от 361 граждани, представители на фирми и други. На всички тях са предоставени отговори на 413 запитвания по отношение възможностите за получаване на безвъзмездна финансова помощ от Европейските социални и инвестиционни фондове. В информационните и публични събития са се включили 1001 участника.

Неделима част от работа на ОИЦ – Плевен е организирането и провеждането на събития, които са в рамките на национални и регионални кампании. Броят на проведените информационни събития в областта е 30, включително и общата национална инициатива „Успешно заедно“  и проведеният фест „Еврофондовете – път към успеха“.

Зам.-кметът по „Европроекти и хуманитарни дейности” на Община Плевен  – Стефан Милев, подчерта, че изложения като „Успешни заедно“ трябва да бъдат регулярни, защото там се показват истинските резултати от проектите и има голям ефект от тях. Този начин на представяне  насърчава населението, убеден е той.

Сред основните приоритети на ОИЦ за 2017 година са представяне на актуалните процедури по Оперативните програми за 2017, промотиране на възможностите, предоставяни от европейските инвестиционни фондове, представяне на Индикативните годишни работни програми по отделните оперативни програми за 2017г.

През 2017г. плевенският Център активно ще работи по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ( ИГРП), целите на която  са разработване на продуктови и производствени иновации, подкрепа за създаване и развитие на тематично фокусирани лаборатории – средни и големи предприятия. Също така и подкрепа за насърчаване на предприемачеството в области, свързани с европейски и регионални предизвикателства.

В началото на годината се подготвя мащабно събитие с участие на фирми от цялата област, пред които  ще бъде предоставена информация за ниско лихвени кредити.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...