Акценти
Начало / Общество / ОИЦ – Плевен отбеляза 25 години Интеррег с изнесена приемна на площада

ОИЦ – Плевен отбеляза 25 години Интеррег с изнесена приемна на площада

Областният информационен център в Плевен проведе изнесена приемна на площад „Възраждане“. Събитието бе част от инициативата на мрежата от 28 областни информационни центъра „Да честваме заедно Интеррег “. Експертите от ОИЦ – Плевен разказаха на гражданите и гостите на града за действащите в страната програми за териториално сътрудничество в България, както и за добри практики по изпълнени проекти в областта и страната. Посетителите на приемната получиха информационни материали и участваха във викторина, свързана с програмите. Плевенчани показаха завидни знания и бързина на отговорите и си тръгнаха от приемната с много подаръци.

Изнесената приемна бе проведена съвместно с позиционираното в град Плевен Информационно звено по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България към Министерство на регионално развитие и благоустройството. В инициативата се включи и Център „Европа Дирекно“ – Плевен.

Интеррег вече 25 години финансира проекти за трансгранично сътрудничество, обясняват от ОИЦ – Плевен. Тези проекти сближават хората от различни региони за разрешаване на общи проблеми, които не могат лесно да се управляват в рамките на една държава. С общи знания и ресурси Интеррег подобрява здравеопазването, безопасността, защитата на околната среда, образованието, транспорта, местните икономики и много други. България участва в пет трансгранични, в няколко транснационални програми, както и в такива за междурегионално сътрудничество.

ОИЦ - Плевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...